Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Panga z sosem

  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1008

Rybę rozmrozić. Umyć, osuszyć ręcznikami kuchennymi. Doprawić vegetą i

Panga z sosem

Składniki:

Panga z sosem

 

Sposób przygotowania:

Panga z sosem
Rybę rozmrozić. Umyć, osuszyć ręcznikami kuchennymi. Doprawić vegetą i wyciśniętym czosnkiem. Niech trochę poleży (około 1 godz.). Piec w blaszce ok. 30 min w odrobinie białego wina. Zrobić sos: Pory, tylko białe części, udusić na maśle, aż będą miękkie, doprawić vegetą. Wlać do miseczki 1/2 kubeczka jogurtu naturalnego, dodać 1 jajko i pory. Wymieszać. Wykładać na rybę i zapiekać ok. 15 minut (żeby pory za bardzo się nie przypiekły).
Filety kłaść na blasze każdy oddzielnie obok siebie, nie jeden na drugim.

Tagi:

jajko jajka