Panga z warzywami

  • 2
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Mrożony filet z pangi leko polewamy oliwą z oliwek z dwóch stron, następnie

Panga z warzywami

Składniki:

Panga z warzywami

 

  • duży filet z pangi
  • oliwa z oliwek
  • suszone warzywa
  • sól
  • pieprz
  • vegeta
  • przyprawa do ryb
  • ryż

Sposób przygotowania:

Panga z warzywami
Mrożony filet z pangi leko polewamy oliwą z oliwek z dwóch stron, następnie posypujemy przyprawami w zależności od gustu (więcej-mniej). Potem posypujemy po wierzchu dużą ilością suszonej włoszczyzny i gotujemy na parze około 20 minut. Najlepiej podawać z ryżem i gotowanymi warzywami, np. marchewką lub brokułami. Jeden filet wystarczy na 2 porcje.