mamamamuta4

mamamamuta4

Szef Kuchni
[Przepisów: 126]

Panga zapiekana w piekarniku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Można robić filety z innej ryby

Panga  zapiekana w piekarniku

Składniki:

Panga zapiekana w piekarniku

 

 

Sposób przygotowania:

Panga zapiekana w piekarniku
Filety Pangi pokroić na porcje , skropić sokiem z cytryny i zostawić na 30 minut . Osuszyć . Posolić i posypać pieprzem. Obtoczyć w mące i usmażyć na gorącym oleju na rumiano .
Naczynie do zapiekania posmarować masłem. Ułożyć rybę . Majonez wymieszać z serem i rozłożyć na kawałkach ryby . Wstawić do piekarnika na środkowy poziom . Nastawić na 180 * C i zapiekać aż ser się zapiecze ( od chwili aż będzie określona temperatura jakieś 15 minut ).
Podawać z frytkami z surówka z kiszonej kapusty .

Tagi:

sery ser panga