Sposób przygotowania:
panga zapiekana z ryżem i warzywami
Mąke przesiać razem z paprykami i wymieszać z koperkiem.Filety z pangi umyć, osuszyć i pokroić w ok 5 centymetrowe kawalki.Oprószyć solą i pieprzemc i obtoczyć w mące,skropic octem i odstawić do lodówki.Po ok. pół godzinie rybę wyjąć z lodówki, i obsmażyć ja na rozgrzanym oleju., . Paprykę umyć, osuszyć, oczyścić z nasion,pokroić w kostkę.Pomidory umyc i pokroić w plastry.Cebule obrać i pokroić w piórka, marchew obrać i pokroić w plastry, smażyc na tym samym tłuszczu, co rybę.Gdy warzywa będą podsmażone, dodać ryż, podsmażyć, dodać rosół i dusić aż ryż wchłonie cały płyn.Żaroodporne naczynie nasmarować tłuszczem,wyłożyć w nim część ryżu. położyc na nim podsmażone warzywa i kawałki ryb.Przekladać warstwowo.Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekac ok. pół godziny.Przed podaniem posypać zieloną pietruszką.