Sposób przygotowania:
Pani walewska
CIASTO Z jaja oddzielamy białka od żółtek, z 2 białek ubijamy pianę, pod koniec ubijania gdy piana będzie już prawie gotowa dodajemy do niej 30 dag cukru ubijając pianę jeszcze przez chwilę aby wymieszać cukier. Mąkę, margarynę pozostałe 10 dag cukru, 4 żółtka, cukier waniliowy, proszek do pieczenia mieszamy razem i ugniatamy ciasto. Gotowe ciasto dzielimy na dwie równe części, wałkujemy, kazdy zwałkowany kawałek ciasta smarujemy dżemem, nastepnie pianą z białek i posypujemy orzechami, wstawiamy do piekarnika na ok 30-40 min pieczemy w tem 180 stopni. MASA mleko gotujemy z dodatkiem cukru i cukru waniliowego, do gotującego się mleka dodajemy dwa żółtka dokąłdnie mieszamy, margaryne ścieramy na tarce, dodajemy do ostudzonego mleka, dokładnie miksujemy do momentu powstania jednolitej masy. Ostudzone ciasto smarujemy masą, przekładamy drugim, kawałkiem upieczonego ciasta, całość dekorujemy pozostała masą