katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Panierowana karkówka do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczna karkówka do obiadu .

Panierowana karkówka do obiadu

Składniki:

Panierowana karkówka do obiadu

 

Sposób przygotowania:

Panierowana karkówka do obiadu
Czosnek obieramy i miażdżymy ze solą, łączymy z musztardą i dobrze rozcieramy. Plastry karkówki oprószamy pieprzem i nacieramy musztardą z czosnkiem. Jajko wybijamy i roztrzepujemy z wodą. Przygotowaną karkówkę panierujemy w bułce, jajku i bułce. Smażymy na wolnym ogniu, na rozgrzanym oleju na rumiano odwracając kilka razy. Podajemy z ziemniakami i dowolną surówką.