agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

panierowana pierś z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

świetna przekąska , kolacja albo obiad dla dzieciaków

panierowana pierś z kurczaka

Składniki:

panierowana pierś z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

panierowana pierś z kurczaka
pierś z kurczaka myjemy , kroimy w cenkie paski, ok 5 cm dlugości. solimy i pieprzymy, dla fanów czosnku można dodać wycieśnięty ząbek czosnku.
ciasto do panierki: rozbijamy jajko, dodajemy makę, ubiajmy na jednolita masę. ciasto ni epowinno być zbyt gęste, ani zbyt rzadkiem - spłynie z kurczaka.
rozgrzewamy olej i smażymy kawalki mięsa na złoty kolor.
serwować z ulubionymi sosami.

smacznego:)