p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Panierowane kotlety z mizerią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

nie tylko ze schabu są pyszne kotlety panierowane

Panierowane kotlety z mizerią Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Panierowane kotlety z mizerią

 

 

Sposób przygotowania:

Panierowane kotlety z mizerią
4 Plastry piersi z indyka dokładnie rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy solą i pieprzem kolorowym, jajka mieszamy z mlekiem, maczamy w tej mieszance rozbite mięso, a następnie panierujemy je w bułce tartej. Smażymy na gorącym oleju. Można podać z mizerią wykonaną w następujący sposób: Ogórki obieramy ze skórki, trzemy na dużych oczkach tarki jarzynowej, doprawiamy solą i pieprzem kolorowym. Mieszamy z kwaśną śmietaną.
Panierowane kotlety z mizerią
starte na tarce jarzynowej ogórki doprawiamy i mieszamy z kwaśną śmietaną
Panierowane kotlety z mizerią
Spanierowane w bułce tartej kotlety smażymy na gorącym oleju