Sposób przygotowania:
Panierowane nóżki z kurczaka
Mięso umyć, osuszyć i sprawić, tzn. odkroić nadmiar skóry, tłuszczu oraz końcówki pałeczek. W miseczce wymieszać wszystkie przyprawy i nacierać nimi mięso dokładnie z obu stron. Odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Do garnka lub patelni wlać olej i porządnie go rozgrzać. Na głęboki talerz wbić 2 jajka, roztrzepać widelcem. Na drugi talerz wysypać dużo bułki tartej. Kurczaka panierować najpierw w jajku, potem w bułce (można zrobić podwójny panier-to zależy tylko od nas). Nóżki pojedynczo wkładać na rozgrzany olej i smażyć około 20-25 minut na złoto z obu stron. Podczas smażenia mięso często obrać, aby nie przywarło. Odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać z surówką z buraczków i ziemniakami bądź frytkami. SMACZNEGO!