dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Panierowane paluszki z cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczna i fajna przekąska.

Panierowane paluszki z cukinii Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Panierowane paluszki z cukinii

 

Sposób przygotowania:

Panierowane paluszki z cukinii
Cukinie obieramy, usuwamy pestki i kroimy w wąskie ok 5 - 7 cm słupki. Cukinie oprószamy przyprawą do gyrosa i odstawiamy na ok 30 min. Po tym czasie każdy słupek panierujemy w mące, rozbełtanych jajkach z dodatkiem soli i pieprzu oraz bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu układając paluszki na ręcznikach papierowych. Smacznego.
Panierowane paluszki z cukinii
Obranę cukinie kroimy w wąskie i średniej długości słupki.
Panierowane paluszki z cukinii
Cukinię panierujemy w mące, jajkach i buce tartej.
Panierowane paluszki z cukinii
Smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.