Sposób przygotowania:
panierowane skrzydełka
Skrzydełka kroimy na trzy czesci, odrzucajac lotki. Pozostale dwie czastki obtaczamy w ulubionych przyprawach, wstawiamy do lodowiki. W tym czasie robimy sos. Na drobniutka kosteczke kroimy ogórka, dodajemy go do śmietany, przyprawiamy tzatziki i koperkiem, wlewamy odrobine wody i mieszamy. Wstawiamy do lodowki. Wyjmujemy skrzydelka, panierujemy po kolei 1. w mace, 2. w roztrzepanym jajku (mozna do niego dodac pozostalosci z marynaty ktorej skrzydelka nie wchlonely), i 3 w pokruszonych platkach owsianych wymieszanych z cayenne i slodka papryka. Olej podgrzewamy kladziemy skrzydelka i smazymy ok 8 minut w malej temperaturze. Po wyjeciu, odsaczamy na reczniczku papierowym. Podajemy koniecznie z sosem. pycha!