Sposób przygotowania:
Papirusowa pierś z kurczaka w towarzystw
Piersi lekko rozbijamy tłuczkiem. Na całej długości nacinamy kieszonki, w które wkładamy po 4 suszone pomidory, kilka plastrów mozzarelli i po 7-8 czarnych oliwek. Każdą pierś kładziemy na połowie papirusu, przykrywamy drugą połową i lekko dociskamy. Smażymy po 7-8 minut z każdej strony na średnio rozgrzanej patelni. W czasie, gdy piersi się smażą płuczemy i odsączamy z nadmiaru wody mieszankę sałat. Dodajemy pokrojoną w cienkie paski paprykę oraz pomidorki przekrojone na pół. Polewamy oliwą czosnkowo- bazyliową. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Przed podaniem posypujemy pokrojonymi w plasterki czarnymi oliwkami.Usmażone piersi kroimy na 4-5 kawałków. Podajemy z sałatką i pokrojoną na 1 cm kawałki ciabattą.