Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Papirusowa pierś z kurczaka w towarzystw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

I ja wypróbowałam "rewolucję na patelnię"...

Papirusowa pierś z kurczaka w towarzystw Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Papirusowa pierś z kurczaka w towarzystw

 

  • 3 średnie piersi z kurczaka
  • 3 arkusze papirusu
  • 10 dag mozzarelli
  • 10 dag czarnych oliwek
  • 12 suszonych pomidorów w zalewie
  • 10 dag rukoli z radiccho
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 15 pomidorów truskawkowych
  • 5 łyżek oliwy czosnkowo- bazyliowej
  • sól
  • pieprz
  • ciabatta ziołowa lub z oliwkami

 

Sposób przygotowania:

Papirusowa pierś z kurczaka w towarzystw
Piersi lekko rozbijamy tłuczkiem. Na całej długości nacinamy kieszonki, w które wkładamy po 4 suszone pomidory, kilka plastrów mozzarelli i po 7-8 czarnych oliwek. Każdą pierś kładziemy na połowie papirusu, przykrywamy drugą połową i lekko dociskamy. Smażymy po 7-8 minut z każdej strony na średnio rozgrzanej patelni. W czasie, gdy piersi się smażą płuczemy i odsączamy z nadmiaru wody mieszankę sałat. Dodajemy pokrojoną w cienkie paski paprykę oraz pomidorki przekrojone na pół. Polewamy oliwą czosnkowo- bazyliową. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Przed podaniem posypujemy pokrojonymi w plasterki czarnymi oliwkami.Usmażone piersi kroimy na 4-5 kawałków. Podajemy z sałatką i pokrojoną na 1 cm kawałki ciabattą.
Papirusowa pierś z kurczaka w towarzystw
Piersi lekko rozbijamy tłuczkiem. Na całej długości nacinamy kieszonki, w które wkładamy po 4 suszone pomidory, kilka plastrów mozzarelli i po 7-8 czarnych oliwek.
Papirusowa pierś z kurczaka w towarzystw
Każdą pierś kładziemy na połowie papirusu, przykrywamy drugą połową i lekko dociskamy. Smażymy po 7-8 minut z każdej strony na średnio rozgrzanej patelni.