Sposób przygotowania:
Papryka Eli z ziemniakami i boczkiemprzygotowanie składników
Ziemniaki ugotować, ostudzić i pokroić w kostkę. Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować, obgotować, odsączyć i ostudzić. Boczek pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
Na patelni rozgrzać olej, dodać boczek i podsmażyć. Do boczku dodać cebulę, słodką paprykę i czosnek granulowany. Całość usmażyć i ostudzić.
przygotowanie składników cd
Do miski włożyć ziemniaki, kapustę i usmażony boczek z cebulą. Całość doprawić solą, pieprzem do smaku i wymieszać.
przygotowanie papryki
Papryki opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Papryki przekroić na połówki i usunąć nasiona zostawiając ogonki.
przygotowanie papryki cd
Do połówek papryki nałożyć farsz.
przygotowanie papryki cd
Ser zetrzeć na tarce z małymi oczkami i posypać papryki. Włożyć papryki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i zapiekać około 35 minut. Smacznego!