Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Papryka faszerowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ugotować ryż. Boczek i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć i wymieszać z ryżem.

Papryka faszerowana

Składniki:

Papryka faszerowana

 

  • Danie dla 4 osób:
  • 4 papryki,
  • 200 g ryżu,
  • 150 g wędzonego boczku,
  • 1 cebula,
  • 200 g żółtego sera,
  • 1/4 szklanki bulionu,
  • sól,
  • olej oraz
  • produkty Galeo:
  • 2 łyżki papryki słodkiej,
  • szczypta chili,
  • 1 łyżka suszonej natki pietruszki,
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego.

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana
Dodać paprykę słodką, czosnek, chili, natkę pietruszki i sól. Papryki przekroić wzdłuż, usunąć gniazda nasienne, napełnić farszem i posypać startym serem. Przełożyć do naczynia z przykryciem i podlać bulionem. Zapiekać ok. 20 min.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl