Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Papryka faszerowana 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jest to wersja papryki nadziewanej białym serem i jajami ugotowanymi na twardo.

Papryka  faszerowana  2

Składniki:

Papryka faszerowana 2

 

  • 4 duże strąki czerwonej papryki,
  • 25 dag sera białego - tłustego
  • 2 - 3 jaja ugotowane na twardo
  • 1duża lub 2 małe cebule
  • pieprz i sól do smaku,·
  • 100 - 125 ml śmietany,

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana 2
Strąki papryki opłukać, naciąć wierzchołek, oczyścić z nasion. Ser utrzeć ze śmietaną na pulchną masę, dodać drobniutko posiekaną cebulę i pokrojone w kostkę jaja. Doprawić do smaku solą, pieprzem. Tak przygotowaną pastą napełnić strąki papryki. Można paprykę ułożyć w naczyniu i zapiekać ją w temp. 160 stopni około 15 minut

Tagi:

sery ser papryka