Sposób przygotowania:
Papryka faszerowana mieszanką ryżową, kiełbasą
Mieszankę ryżową gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Przekładamy na cedzak i studzimy.
W międzyczasie paprykę myjemy i wycieramy ściereczką. Kroimy wzdłuż na dwie połowy i usuwamy gniazdo nasienne.
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Kiełbasę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy smalec i dodajemy pokrojone warzywa, kiełbasę i przesmażamy.
Do miski wkładamy składniki na farsz i mieszamy. Farszem napełniamy paprykę i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 30 minut. Po tym czasie blaszkę wyjmujemy i zdejmujemy folię, papryki posypujemy serem.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez kolejne 5 minut.
W międzyczasie paprykę myjemy i wycieramy ściereczką. Kroimy wzdłuż na dwie połowy i usuwamy gniazdo nasienne.
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Kiełbasę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy smalec i dodajemy pokrojone warzywa, kiełbasę i przesmażamy.
Do miski wkładamy składniki na farsz i mieszamy. Farszem napełniamy paprykę i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 30 minut. Po tym czasie blaszkę wyjmujemy i zdejmujemy folię, papryki posypujemy serem.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez kolejne 5 minut.