jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Papryka faszerowana ryżem i mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

doskonałe warzywne drugie danie

Papryka faszerowana ryżem i mięsem

Składniki:

Papryka faszerowana ryżem i mięsem

 

  • 2 kostki bulionu drobiowego
  • 4 duże papryki
  • 1,5 szklanki ugotowanego ryżu
  • 25 dag mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 2 łyżeczki oleju
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana ryżem i mięsem
Cebulę drobno posiekać, podsmażyć na oleju z mielonym mięsem.

Dodać ryż, wymieszać, chwilę podsmażyć. paprykę napełnić farszem.

Wstawić do żaroodpornego naczynia.

2 kostki bulionu zalać 1/2 litra wrzącej wody.

Bulionem podlać paprykę w żaroodpornym naczyniu i wstawić do piekarnika.

Piec 30 minut w temp. 180 stop. C.