slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 842]

Papryka faszerowana ryżem i serami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczne faszerowane papryki. Ugotowany ryż z mozzarellą i serem sałatkowym oraz przyprawami to smakowity farsz do wypełniania warzyw. Polecam.

Papryka faszerowana ryżem i serami

Składniki:

Papryka faszerowana ryżem i serami

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana ryżem i serami
Papryki myjemy, kroimy na pół i wyjmujemy gniazda nasienne. Sery odsączamy z płynu i kroimy w drobną kosteczkę, przekładamy do miseczki. 
Do serów dodajemy ugotowany ryż oraz przyprawy i mieszamy do połączenia się składników. 

Papryki układamy w naczyniu żaroodpornym (u mnie również folia aluminiowa) i faszerujemy je farszem ryżowo-serowym. Lekko skrapiamy papryki oliwą. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. 

Podajemy na ciepło.