Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Papryka faszerowana ryżem pieczarkami i mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Papryka faszerowana ryżem, pieczarkami, oliwkami i mozzarellą to proste, a jednocześnie smaczne, wegetariańskie danie.

Papryka faszerowana ryżem pieczarkami i mozzarellą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Papryka faszerowana ryżem pieczarkami i mozzarellą

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana ryżem pieczarkami i mozzarellą
Ryż gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie.

Papryki przecinamy wzdłuż na połówki i usuwamy z nich gniazda nasienne.

Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle do momentu, aż odparuje z nich woda. Dodajemy je do ryżu. Dodajemy również oliwki pokrojone w plasterki.

Połowę sera mozzarella kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników.

Dodajemy jogurt naturalny i ostrą paprykę, Mieszamy i przyprawiamy do smaku pieprzem oraz solą.

Nakładamy farsz do papryk i pieczemy je przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Drugą połowę sera mozzarella kroimy na 4 plastry. Układamy je na wierzchu i pieczemy jeszcze przez 10 minut.
Papryka faszerowana ryżem pieczarkami i mozzarellą
Papryki przecinamy wzdłuż na połówki i usuwamy z nich gniazda nasienne.
Papryka faszerowana ryżem pieczarkami i mozzarellą
Ryż gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie.
Papryka faszerowana ryżem pieczarkami i mozzarellą
Połowę sera mozzarella kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników.
Papryka faszerowana ryżem pieczarkami i mozzarellą
Nakładamy farsz do papryk i pieczemy je przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.