Sposób przygotowania:
Papryka faszerowana ryżem pieczarkami i mozzarellą
Ryż gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie.
Papryki przecinamy wzdłuż na połówki i usuwamy z nich gniazda nasienne.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle do momentu, aż odparuje z nich woda. Dodajemy je do ryżu. Dodajemy również oliwki pokrojone w plasterki.
Połowę sera mozzarella kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników.
Dodajemy jogurt naturalny i ostrą paprykę, Mieszamy i przyprawiamy do smaku pieprzem oraz solą.
Nakładamy farsz do papryk i pieczemy je przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Drugą połowę sera mozzarella kroimy na 4 plastry. Układamy je na wierzchu i pieczemy jeszcze przez 10 minut.
Papryki przecinamy wzdłuż na połówki i usuwamy z nich gniazda nasienne.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle do momentu, aż odparuje z nich woda. Dodajemy je do ryżu. Dodajemy również oliwki pokrojone w plasterki.
Połowę sera mozzarella kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników.
Dodajemy jogurt naturalny i ostrą paprykę, Mieszamy i przyprawiamy do smaku pieprzem oraz solą.
Nakładamy farsz do papryk i pieczemy je przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Drugą połowę sera mozzarella kroimy na 4 plastry. Układamy je na wierzchu i pieczemy jeszcze przez 10 minut.