gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Papryka feszerowana wg Gosi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tak przygotowaną paprykę faszerowaną podaję z ziemniakami na obiad jako danie główne lub jako dodatek do kolacji.

Papryka feszerowana wg Gosi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Papryka feszerowana wg Gosi

 

Sposób przygotowania:

Papryka feszerowana wg Gosi
8 Jajek gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i mielimy na drobno w rozdrabniaczu. Papryki myjemy, osuszamy, odkrawamy górę i usuwamy gniazdo nasienne. Mięso mielone przekładamy do miski i dodajemy drobno posiekaną cebulę, Następnie wbijamy 2 surowe jajka, dodajemy zmielone jajka oraz przyprawy: sól pieprz, ostrą paprykę, przyprawę do wieprzowiny i przyprawę do grilla. Całość dokładnie mieszamy - wyrabiamy na jednolitą masę. Masę mięsną nakładamy do papryk i przykrywamy odciętą górą. Faszerowane papryki układamy w wysmarowanym margaryną naczyniu żaroodpornym. Pieczemy ok. 45 minut w temp. 180 stopni.
Papryka feszerowana wg Gosi
Mięso mielone przekładamy do miski i dodajemy drobno posiekaną cebulę.
Papryka feszerowana wg Gosi
Następnie wbijamy 2 surowe jajka, dodajemy zmielone jajka oraz przyprawy.
Papryka feszerowana wg Gosi
Masę mięsną nakładamy do papryk i przykrywamy odciętą górą.
Papryka feszerowana wg Gosi
Faszerowane papryki układamy w wysmarowanym margaryną naczyniu żaroodpornym.