anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Papryka konserwowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Najlepiej smakuje, gruba mięsista papryka.

Papryka konserwowa

Składniki:

Papryka konserwowa

 

  • Papryka dowolna ilość (powinna być gruba i mięsista)
  • Zalewa:
  • 1 szklanka octu 10%
  • 1 łyżka soli
  • 6 szklanek wody
  • 8-9 czubatych łyżek cukru
  • liść laurowy
  • ziele angielskie (3 ziarna na słoik)
  • pieprz w ziarnach(5 ziaren na słoik)
  • gorczyca (1/2 łyżeczki na słoik)
  • cebula(po 2 plastry na słoik)
  • oliwa (1 łyżka na słoik)

Sposób przygotowania:

Papryka konserwowa
Paprykę umyć,usunąć gniazda nasienne,odsączyć. W wyparzone słoiki powkładać przyprawy.układać ścisło pokrojoną paprykę,dwa plastry cebuli,oliwę,zalać ciepłą zalewą,dokręcić. Pasteryzować grubą paprykę 20 min od zagotowania, cienką 10 min. Smacznego.

Tagi:

papryka