Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Papryka konserwowa Danusi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Papryka wychodzi smaczna i chrupiąca

Papryka konserwowa Danusi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Papryka konserwowa Danusi

 

Sposób przygotowania:

Papryka konserwowa Danusi
Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski. Do dużego garnka wlać wodę,zagotować. Pokrojoną paprykę wrzucać na wrzącą wodę, na 5 minut by ją sparzyć. Następnie paprykę odcedzić na durszlaku,gorącą nakładać do słoików,układamy ciasno paprykę w słoikach. Do każdego słoika włożyć po listku laurowym,gorczycę i łyżce oleju. ZALEWA: Do garnka wlać wodę,dodać ocet,sól, cukier i ziele angielskie. Obrać czosnek i drobno pokroić,dodać do zalewy,zagotować. Gorącą zalewą zalać paprykę,zakręcić słoiki i odstawić do góry dnem. Tak przygotowanej papryki już nie pasteryzujemy.
Papryka konserwowa Danusi
Z papryki zostały usunięte gniazda nasienne i pokrojona została papryka w paski
Papryka konserwowa Danusi
Papryka zostaje sparzona w wodzie przez pięć minut
Papryka konserwowa Danusi
Do garnka została wlana woda i ocet oraz pozostałe składniki zalewy
Papryka konserwowa Danusi
Słoiki z papryką wystygły można przenieść do spiżarki

Tagi:

papryka