Halina07

Halina07

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 82]

Papryka marynowana

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna papryka własnej roboty.

Papryka marynowana

Składniki:

Papryka marynowana

 

 

Sposób przygotowania:

Papryka marynowana
Z TEGO PRZEPISU NA ZALEWĘ MOŻNA MARYNOWAĆ TEŻ OGÓRKI I CUKINIĘ. Wszystkie składniki zalewy (oprócz octu) gotować 5 minut na wolnym ogniu.Ocet wlać na końcu. Paprykę pokroić w słupki (paseczki). marchewkę obrać i pokroić w cienkie prążki. Liście selera drobno pokroić. Czosnek pokroić na małe cząstki- jeden duży ząbek podzielić na 4 słoiczki (od dżemu). Na dno słoika włożyć czosnek,szczyptę selery i marchewkę. Włożyć paprykę i zalać przestudzoną zalewą. Na wierzch dać łyżkę oleju. Gotować w słoikach 10 minut. 1 porcja zalewy starcza na ok. 10 słoiczków od dżemu.

Tagi:

papryka