Sposób przygotowania:
Papryka nadziewana kapustą kiszoną
Zagotować wodę z solą.
Papryki: odciąć górę , wydrążyc, umyć, wrzucić do wrzacej wody z solą , parzyć ok 5 minut.
Kapustę kiszoną posiekać na mniejsze kawałki, wypełnić papryki, wożyć do słoików, dodać ziele angielskie, liść laurowy, pieprz
Zagotować wodę z octem i cukrem, zalać słoiki z papryką, zakręcić, pasteryzować ok 20 minut w temperaturze ok 100°C
Papryki: odciąć górę , wydrążyc, umyć, wrzucić do wrzacej wody z solą , parzyć ok 5 minut.
Kapustę kiszoną posiekać na mniejsze kawałki, wypełnić papryki, wożyć do słoików, dodać ziele angielskie, liść laurowy, pieprz
Zagotować wodę z octem i cukrem, zalać słoiki z papryką, zakręcić, pasteryzować ok 20 minut w temperaturze ok 100°C
Pyza
Natala1210
msewka