Sposób przygotowania:
Papryka z bolognese
Papryki umyłam, odcięłam czubki, wydrążyłam. Umyte i osuszone mięso zmieliłam razem z czosnkiem. Na patelni rozgrzałam 2 łyżki oleju i smażyłam mięso, fix rozmieszałam w garnuszku z wodą ( 200ml) i papryką w proszku . Do podsmażonego mięsa wlałam mieszankę. Dusiłam około 10 minut, do uzyskania dość gęstego farszu. Doprawiłam w trakcie smażenia do smaku, sosem sojowym i oregano.Następnie gotowym mięskiem faszerowałam papryki, na wierzch każdej położyłam plasterki sera żółtego, posypałam jeszcze suszonym oregano, nakryłam odciętymi czubkami . Do blaszki do pieczenia nalałam 2 łyżki oleju, i poukładałam napełnione papryki. Wstawiłam do nagrzanego do 160 st. C piekarnika . Piekłam 30 minut. Po tym czasie papryka jest miękka i chrupiąca.
evita0007
zbysiowa
Tez nie lubię "ciapci" hahhaaa
edytaha
zbysiowa
Oj pyszne, miałam ochotę na spaghetti, ale ten makaron;/ ale w tej wersji równie smaczne:) Na szybko z fixem..ale to się wytnie;))