Sposób przygotowania:
Papryka z farszem z mięsa mielonego i kaszy bulgurPrzygotowanie farszu
Cebulę i paprykę przeznaczoną do farszu kroimy w kostkę. Czosnek kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy cebulę, paprykę i czosnek. 
Dodajemy mięso i smażymy. Dodajemy sól, pieprz, słodką i ostrą paprykę, oregano i bazylię, a także pomidory z puszki. Smażymy, aż pomidory się rozpadną, a sos się zredukuje. 
W międzyczasie gotujemy kaszę bulgur. Ugotowaną kaszę dodajemy do farszu, mieszamy i doprawiamy.
ETAP 2:
Papryki przeznaczone do faszerowania myjemy, odcinamy wierzchołki, z wierzchołków wycinamy zieloną część, resztę zachowujemy. Z papryk usuwamy gniazda nasienne i nasiona. 
Papryki układamy w natłuszczonym naczyniu do zapiekania.
ETAP 3:
Papryki napełniamy farszem...
ETAP 4:
Papryki nakrywamy "czapeczkami". Do naczynia z paprykami wlewamy bulion. 
Naczynie przykrywamy. Pieczemy ok. 40-45 minut w 180 st. C. 
Na 10 minut przed końcem pieczenia na każdej papryce układamy plaster sera.
danielek