Sposób przygotowania:
Papryka z kuskusem, fetą, suszonymi pomidorami
Woreczek z kuskusem wkładamy do gotującej się wody i gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Przekładamy na cedzak i studzimy.
Kukurydzę odsączamy z zalewy na cedzaku.
Papryki myjemy i wycieramy, kroimy na połówki i usuwamy gniazda nasienne. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę. Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki. Umytą natkę pietruszki kroimy na drobno.
Składniki farszu wkładamy do miski i doprawiamy do smaku, mieszamy. Farszem napełniamy papryki i wkładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 30 minut. Blaszkę wyjmujemy z piekarnika i posypujemy papryki serem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez kolejne 5 minut.
Kukurydzę odsączamy z zalewy na cedzaku.
Papryki myjemy i wycieramy, kroimy na połówki i usuwamy gniazda nasienne. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę. Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki. Umytą natkę pietruszki kroimy na drobno.
Składniki farszu wkładamy do miski i doprawiamy do smaku, mieszamy. Farszem napełniamy papryki i wkładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 30 minut. Blaszkę wyjmujemy z piekarnika i posypujemy papryki serem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez kolejne 5 minut.