Sposób przygotowania:
Papryka z ryżem, wędliną, cukinią, marchewką
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Marchew i cukinię myjemy i kroimy w kosteczkę.
Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojone warzywa z mięsem mielonym przez około 10 minut.
Dodajemy ugotowany ryż, przyprawy, bułkę tartą i razem przez chwilę smażymy.
Papryki myjemy i wycieramy do sucha, usuwamy pestki i wkładamy farsz, przekładamy do wysmarowanej masłem formy do zapiekania.
Żółty ser kroimy w kosteczkę i posypujemy papryki.
Formę do zapiekania wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 40 minut.
Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojone warzywa z mięsem mielonym przez około 10 minut.
Dodajemy ugotowany ryż, przyprawy, bułkę tartą i razem przez chwilę smażymy.
Papryki myjemy i wycieramy do sucha, usuwamy pestki i wkładamy farsz, przekładamy do wysmarowanej masłem formy do zapiekania.
Żółty ser kroimy w kosteczkę i posypujemy papryki.
Formę do zapiekania wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 40 minut.