smak i uczucie

smak i uczucie

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Papryka zapiekana z pomidorami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Papryka zapiekana z pomidorami i czosnkiem. Podana na ciepło. Uwielbiam pieczoną paprykę i jeśli Ty ją lubisz to polecam.

Papryka zapiekana z pomidorami

Składniki:

Papryka zapiekana z pomidorami

 

Sposób przygotowania:

Papryka zapiekana z pomidorami
1. Paprykę przekroić na dwie części tak, aby zostawić ogonek. Oczyścić środki z pestek. 2.Paprykę wewnątrz solimy, pieprzymy i wkładamy po dwa ząbki czosnku. 3.Pomidory obieramy ze skórki i upychamy ściśle w każdej połówce papryki.,wszystko oprószyć solą i pieprzem oraz mocno skropić oliwą z oliwek 4 Na każdej połówce ułożyć po 4-5 kaparów. 5 Papryki piec w piekarniku w 170 stopniach około 20 minut do zarumienienia się papryki. 6 Podawać udekorowane świeżymi listkami bazylii.