cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex I

Paprykarz z cielęciny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

przepis na paprykarza z cielęciny

Paprykarz z cielęciny

Składniki:

Paprykarz z cielęciny

 

 

Sposób przygotowania:

Paprykarz z cielęciny


Pokroić cielęcinę na małe zraziki, otoczyć w mące i usmażyć na maśle na rumiano. Do pozostałego ze smażenia masła wsypać pół łyżki mąki i paprykę, zasmażyć. Dodać śmietanę, sok z cytryny, rozprowadzić rosołem i zagotować, ciągle mieszając. Do sosu włożyć zraziki i zagotować.


Podawać z gotowanym na sypko ryżem lub makaronem.


Tagi:

papryka