czarnakawa

czarnakawa

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Paprykarz z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

kolejna wersja paprykarza tym razem z kartoflami

Paprykarz z kurczaka

Składniki:

Paprykarz z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Paprykarz z kurczaka
Kurczaka podzielic na czesci, oproszyc sola i pieprzem. Cebule i czosnek posiekac. Na rozgrzanym oleju zrumienic kurczaka, doprawic papryka i przelozyc do rondla.
Na pozostalym oleju zrumienic cebule z czosnkiem. Papryke pokroic w duza kostke. Ziemniaki pokroic w cwiartki, dodac do cebuli z paryka i chwile razem smazyc. Przelozyc do rondla z kurczakiem, podlac goracym rosolem i dusic ok. 20 minut na malym ogniu pod przykryciem. Dodac sparzone, obrane ze skorki i pokrojone na czastki pomidory i dusic 15 minut. Doprawic chili i listkami bazylii.