Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Paprykarz z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Jeśli to danie robimy w sezonie pomidorowym, warto użyć świeżych pomidorów zamiast tych z puszki.

Paprykarz z kurczaka

Składniki:

Paprykarz z kurczaka

 

 

Sposób przygotowania:

Paprykarz z kurczaka
Mięso pokroić w paseczki (lub kostkę), paprykę umyć, usunąć nasiona, pokroić w kostkę, cebulę obrać i pokroić w piórka. Cebulę zeszklić na oleju, dodać paprykę, po 10 minutach dołożyć mięso. Dusić na wolnym ogniu. Jak mięso będzie miękkie, dodać pomidory z puszki, przyprawy i śmietanę. Dusić kolejne 10 minut na małym ogniu. Podawać z ryżem.