Sposób przygotowania:
Paprykarz z kurczaka
Porcje kurczaka oprószamy przyprawami wymieszanymi z mąką i smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu, rumieniąc z obu stron. Pod koniec smażenia dorzucamy posiekaną cebulę, całość zasmażamy, uważając, by cebula się tylko zeszkliła, przekładamy mięso do rondla z grubym dnem. mięso w rondlu podlewamy 2 łyżkami wody lub rosołu, naczynie przykrywamy i dusimy na niewielkim ogniu. po 10 min. dodajemy koncentrat, keczup, całe pieczarki, odsączony groszek i drobno pokrojone marynowane papryczki. gdy składniki będą miękkie, dodajemy spienioną śmietanę, podgrzewamy i gdy trzeba doprawiamy do smaku. Sos gotujemy ok. 3 min. na niewielkim ogniu (powinien mieć piękny, czerwony kolor i wyraźny, pikantny smak)