Sposób przygotowania:
Paprykarz z kurczaka
Mięso pokroić w paseczki lub na kawałki,czosnek posiekać i utrzeć z solą,majerankiem i odrobiną oleju.Taką zaprawą posmarować mięso i odstawić na minimum 1godz.w chłodne miejsce.Cebulę pokroić w kostkę,paprykę w paski,a pomidory sparzyć,obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki.W rondlu rozgrzać olej i obsmażyć na nim kawałki kurczaka,kiedy się zrumienią,dodać cebulę,paprykę i pomidory,dusić ko.15min.Następnie zmniejszyć ogień,wsypać słodką paprykę,wlać wywar i śmietanę,wymieszać i dusić kolejne 15min.doprawić do smaku.
pusieczek2@wp.pl
Gatita
Funia
Natala1210
Można jeść np.na kolacje z pieczywem,ja osobiście bardzo lubię i przeważnie jadam z ryżem.