Sposób przygotowania:
Paprykarz z żołądków
Żołądki dokładnie umyć i dobrze osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie gotujemy na głębokim oleju z dodatkiem liści laurowych, pieprzu i ziela angielskiego. Gotujemy 40 min. na średnim ogniu. Czosnek i cebulę obieramy, cebulę kroimy w kostkę a czosnek w plasterki. Papryki po usunięciu gniazd nasiennych kroimy w paski. Po ugotowaniu żołądki wyjmujemy na talerz. Na patelnię dodajemy 4 łyżki oleju w którym gotowały się żołądki i wrzucamy cebulę i czosnek, po chwili dodajemy żołądki i podduszamy. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę i pozostałe przyprawy. Mieszając od czasu do czasu smażymy aż papryka zmięknie. Dodajemy pomidory i bulion. Dusimy do zredukowania sosu. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Wykładamy na talerz i polewamy jogurtem. Można podawać z kluskami śląskimi.