Sposób przygotowania:
paprykasz
***WYKONANIE***
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki,pokroić.Cebulę pokroić w kostkę,marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Tak przygotowane składniki włożyć do rondla,dodać ocet,oliwę,cukier,sól,pieprz.Wymieszać gotować 60 minut.Na koniec dodać ryż-wymieszać gotować do miękkości ryżu na wolnym ogniu(około 25 minut).Gorący włożyć do słoików i pasteryzować 20 minut.
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki,pokroić.Cebulę pokroić w kostkę,marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Tak przygotowane składniki włożyć do rondla,dodać ocet,oliwę,cukier,sól,pieprz.Wymieszać gotować 60 minut.Na koniec dodać ryż-wymieszać gotować do miękkości ryżu na wolnym ogniu(około 25 minut).Gorący włożyć do słoików i pasteryzować 20 minut.
gemi