Sposób przygotowania:
Papryki nadziewane
pomidory kroimy w kosteczkę.Mięso mielone mieszamy z pomidorami, solą i pieprzem.
W papryce odkrawamy ogonek , dokładnie ją oczyszczamy i myjemy następnie nadziewamy farszem.
Paprykę układamy w żaroodpornym naczyniu, wlewamy do niego odrobinę wody (ok 1 cm). Dzięki wodzie papryka nie spali się i będzie bardzo miękka.
wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 40 minut w temp. 150 stopni.
Podawać z sosem pomidorowym.
Smacznego:)
W papryce odkrawamy ogonek , dokładnie ją oczyszczamy i myjemy następnie nadziewamy farszem.
Paprykę układamy w żaroodpornym naczyniu, wlewamy do niego odrobinę wody (ok 1 cm). Dzięki wodzie papryka nie spali się i będzie bardzo miękka.
wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 40 minut w temp. 150 stopni.
Podawać z sosem pomidorowym.
Smacznego:)