agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Papryki nadziewane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sezon na papryczkę !!!

Papryki nadziewane

Składniki:

Papryki nadziewane

 

  • papryka 4 szt
  • mięso mielone 0,5 kg
  • pomidory w puszce bez skórki 1 puszka
  • sól pieprz 1 szczypta
  • sos pomidorowy 1 paczka

Sposób przygotowania:

Papryki nadziewane
pomidory kroimy w kosteczkę.Mięso mielone mieszamy z pomidorami, solą i pieprzem.
W papryce odkrawamy ogonek , dokładnie ją oczyszczamy i myjemy następnie nadziewamy farszem.
Paprykę układamy w żaroodpornym naczyniu, wlewamy do niego odrobinę wody (ok 1 cm). Dzięki wodzie papryka nie spali się i będzie bardzo miękka.
wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 40 minut w temp. 150 stopni.
Podawać z sosem pomidorowym.

Smacznego:)