Sposób przygotowania:
Papryki z nadzieniem nieco orientalnym.
Papryki opłukać i delikatnie nożem wyjąć od góry ogonki i nasiona.
Pieczarki oczyścić,obsmażyć wraz z uprzednio ugotowanym ryżem
i fasolką szparagową, zamiast pieczarek dodać do farszu namoczone grzyby mun.Dodać osobno zmielone i obsmażone mięso
z cebulką,wymieszać składniki i doprawić solą,curry,pieprzem,kur-
-kumą,przyprawą chińską,czosnkiem mielonym.Do dużego garnka nalać litr wody,posolić wodę,włożyć dziurkowaną podstawkę,aby potem ułożyć na niej nadziewane papryki,ale dopiero jak woda nieco zawrze.Farsz nakładać małą łyżeczką do każdego wydrążonego strąka papryki,ubijając lekko w dół,aby dużo się tego
zmieściło,potem układać warzywa nadziewane farszem na podstawkę w garnku i przykryć pokrywką.Gotować na małym ogniu 45-1 godziny,aż zmiękną.Od czasu do czasu też dolewać
odparowaną wodę.Potem wyjąć papryki na duże,płaskie talerze i podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym.
bez
Pieczarki oczyścić,obsmażyć wraz z uprzednio ugotowanym ryżem
i fasolką szparagową, zamiast pieczarek dodać do farszu namoczone grzyby mun.Dodać osobno zmielone i obsmażone mięso
z cebulką,wymieszać składniki i doprawić solą,curry,pieprzem,kur-
-kumą,przyprawą chińską,czosnkiem mielonym.Do dużego garnka nalać litr wody,posolić wodę,włożyć dziurkowaną podstawkę,aby potem ułożyć na niej nadziewane papryki,ale dopiero jak woda nieco zawrze.Farsz nakładać małą łyżeczką do każdego wydrążonego strąka papryki,ubijając lekko w dół,aby dużo się tego
zmieściło,potem układać warzywa nadziewane farszem na podstawkę w garnku i przykryć pokrywką.Gotować na małym ogniu 45-1 godziny,aż zmiękną.Od czasu do czasu też dolewać
odparowaną wodę.Potem wyjąć papryki na duże,płaskie talerze i podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym.
bez