Sposób przygotowania:
Paprykowa sola na maśle
Solę umyć ( jeśli mrożona to rozmrozić wcześniej ) i dobrze osuszyć .
Przygotować marynatę z 1/3 szklanki oleju, soku z cytryny, miodu, soli, papryki, pieprzu. Zalać nią ułożonego w pojemniku solę .Zostawić na 30 minut. Wyjąć z marynaty . Osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi.
Papryki pokroić w drobną kosteczkę . Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i łyżkę masła i smażyć na małym gazie papryki by zmiękły.
Na rozgrzanym oleju z masłem smażyć na rumiano solę ( z obu stron ).
Obkładać papryką - posypać szczypiorem.
* mnie to starcza na 2 małe porcje , ale proponuję po małym filecie na porcję - proporcja marynaty starczy na 2 filety
Przygotować marynatę z 1/3 szklanki oleju, soku z cytryny, miodu, soli, papryki, pieprzu. Zalać nią ułożonego w pojemniku solę .Zostawić na 30 minut. Wyjąć z marynaty . Osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi.
Papryki pokroić w drobną kosteczkę . Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i łyżkę masła i smażyć na małym gazie papryki by zmiękły.
Na rozgrzanym oleju z masłem smażyć na rumiano solę ( z obu stron ).
Obkładać papryką - posypać szczypiorem.
* mnie to starcza na 2 małe porcje , ale proponuję po małym filecie na porcję - proporcja marynaty starczy na 2 filety