SUPERPRZEPIS

Paprykowe a'la burgery w śmietanie

         
ocena: 5/5 głosów: 3
Paprykowe a'la burgery w śmietanie Więcej zdjęć (4)

Mielone kotlety duszone w śmietanie z kapustą i warzywami

Składniki:

Paprykowe a'la burgery w śmietanie

 

  • 1/2 kg mięsa mielonego mieszanego
  • 1 średnia cebula
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 2 jajka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 1/2 szklanki wody
  • dodatkowo :
  • 20 dkg kiszonej kapusty
  • 1/2 papryki żółtej
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1 średnia cebula
  • 1 i 1/2 szklanki śmietany 18%
  • 1/2 szklanki rosołu drobiowego
  • kucharek do smaku
  • pieprz do smaku
  • 2 łyżki oliwy do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Paprykowe a'la burgery w śmietanie
Mięso wyrobić z jajkami ,bułką tartą ,wodą ,posiekana cebulą,papryką ,solą i pieprzem do smaku . Z masy uformować cztery duże kotlety i usmażyć na odrobinie oliwy na rumiano z obu stron.Dodać drobno posiekaną kapustę i pokrojone w kostkę warzywa.Podlać śmietaną i gorącym rosołem.Doprawić do smaku kucharkiem ,pieprzem i dusić pod przykryciem przez ok. 15-20 minut.Podajemy np; z ziemniakami lub same.
Paprykowe a'la burgery w śmietanie
Z mięsa mielonego uformować duże kotlety i usmażyć na rumiano z obu stron
Paprykowe a'la burgery w śmietanie
Do usmażonych kotletów dodać drobno posiekaną kapustę i pokrojone warzywa
Paprykowe a'la burgery w śmietanie
Podlać śmietanką i gorącym rosołem,doprawić przyprawami i dusić ok. 15-20 minut pod przykryciem