Sposób przygotowania:
Paprykowe bułeczki z suszonymi pomidorami
1.Do miski dajemy drożdże,cukier i połowę ciepłej wody,następnie dodajemy sól, jajko, oliwę, paprykę w proszku, pokrojone drobno pomidory i mąkę, zagniatamy ciasto w razie potrzeby dolewając pozostałą ciepłą wodę.
2. Z ciasta formujemy kulę. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 45 minut.
3. Po tym czasie ciasto dzielimy na 8 równych części i na posypanej mąką stolnicy formujemy okrągłe bułeczki.
4. Bułeczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i od razu pieczemy w temperaturze 180 stopni około 35 minut do zrumienienia.
2. Z ciasta formujemy kulę. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 45 minut.
3. Po tym czasie ciasto dzielimy na 8 równych części i na posypanej mąką stolnicy formujemy okrągłe bułeczki.
4. Bułeczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i od razu pieczemy w temperaturze 180 stopni około 35 minut do zrumienienia.
gosiapiotrek23
Babeczka35
Dziękuję;)