Sposób przygotowania:
Paprykowe gołąbki
Do miski wsypać ugotowany ryż. Mięso zmielić, paprykę oczyścić i pokroić w kosteczkę. Cebulę pokroić również w kostkę i podsmażyć na łyżce oleju. Do ryżu dodać paprykę, podsmażoną cebulę, posiekany koperek, jajko, zmielone mięso oraz przyprawy i wymieszać masę. Na każdy ze sparzonych liści nałożyć porcję masy i zawinąć gołąbki. Na dnie garnka ułożyć dwa liście, na nie ułożyć gołąbki, zakryć dwoma liśćmi. W wysokim naczyniu rozrobić koncentrat z woda ( wody tyle aby prawie zakryła gołąbki ) i dusić do miękkości kapusty. Do gołąbków można zrobić sos np. pomidorowy.
-Natka-
zewa
dziękuję, smakoszom papryki takie gołąbki na pewno przypadną do gustu
darmiona
gosia56
gusia1000