agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

paprykowy gulasz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

wołowina mięciutka aż rozpada się w ustach

paprykowy gulasz

Składniki:

paprykowy gulasz

 

  • wołowina 0,5 kg
  • cebula 1 szt
  • papryka kolorowa 2 szt
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • "Pomysł na ... - gulasz" 1 opakowanie
  • oliwa z oliwek 1 łyżka

Sposób przygotowania:

paprykowy gulasz
Wołowinę kroimy w grubszą kostkę. Podsmażamy na łyżce oliwy z oliwek (nie solimy !!! - mięso pod wpływem soli twardnieje)
Po ok 10 minutach podsmażania, kiedy już będzie miało ładny brązowy kolor, podlewamy mięso ciepłą wodą.
Dusimy około 30 minut.
Paprykę oraz cebulę kroimy w paski i dodajemy do mięsa
Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu
Wlewamy przygotowany " Pomysł na ... "
Dusimy po przykryciem na małym ogniu ok 1,5 godziny, lub do miękkości mięsa.

Smacznego:)