Sposób przygotowania:
paprykowy gulasz
Wołowinę kroimy w grubszą kostkę. Podsmażamy na łyżce oliwy z oliwek (nie solimy !!! - mięso pod wpływem soli twardnieje)
Po ok 10 minutach podsmażania, kiedy już będzie miało ładny brązowy kolor, podlewamy mięso ciepłą wodą.
Dusimy około 30 minut.
Paprykę oraz cebulę kroimy w paski i dodajemy do mięsa
Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu
Wlewamy przygotowany " Pomysł na ... "
Dusimy po przykryciem na małym ogniu ok 1,5 godziny, lub do miękkości mięsa.
Smacznego:)
Po ok 10 minutach podsmażania, kiedy już będzie miało ładny brązowy kolor, podlewamy mięso ciepłą wodą.
Dusimy około 30 minut.
Paprykę oraz cebulę kroimy w paski i dodajemy do mięsa
Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu
Wlewamy przygotowany " Pomysł na ... "
Dusimy po przykryciem na małym ogniu ok 1,5 godziny, lub do miękkości mięsa.
Smacznego:)