Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Parówki nadziane cebulką i serem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Parówkowy przysmak z serem i cebulką

Parówki nadziane cebulką i serem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Parówki nadziane cebulką i serem

 

  • 4 grube parówki
  • 1 duża cebula
  • 4 słupki żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • oliwa do smażenia

Sposób przygotowania:

Parówki nadziane cebulką i serem
Parówki obrać z błonek.Każdą kiełbaskę rozciąć na płat(ma być w jednym kawałku) . Cebulę obrać, posiekać w piórka i zeszklić na oliwie .Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Cebulką faszerować parówki i w środek włożyć kawałek sera.Parówki przełożyć do naczynia do zapiekania. Włożyć do nagrzanego piekarnika 200 stopni i zapiekać aż ser się rozpuści. Porcje na talerzu polać ketchupem, podajemy na gorąco.
Parówki nadziane cebulką i serem
Zdjęcie przedstawia przygotowane na surowo nadziewane parówki
Parówki nadziane cebulką i serem
Zdjęcie przedstawia nadziewane parówki w przekroju

Tagi:

sery ser