lukaszek33@onet.pl

lukaszek33@onet.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Parówki owijane plastrami wędzonego bocz

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Według mojego przepisu czas przygotowania tej potrawy wynosi 30 minut.

Parówki owijane plastrami wędzonego bocz

Składniki:

Parówki owijane plastrami wędzonego bocz

 

  • Pieprz
  • Suszony majeranek
  • 2 ząbki czosnku
  • Ostra papryka w czosnku
  • 100 gram żółtego sera
  • 7 cienkich długich plastrów wędzonego boczku
  • 7 parówek

 

Sposób przygotowania:

Parówki owijane plastrami wędzonego bocz
Na samym początku z parówek zdejmujemy folię nacinamy wzdłuż parówki, uważając aby nie przeciąć do końca. Następnie nacięcia smarujemy przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Potem wkładamy w nie pokrojony w plasterki żółty ser. Kolejno całość owijamy plastrami boczku i spinamy wykałaczkami. Później parówki wkładamy do naczynia żaroodpornego obsypujemy papryką, majerankiem i pieprzem. Pieczemy niecałe 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Tagi:

sery ser