Sposób przygotowania:
Parówki w cieście
Rozrabiamy rozczyn drożdżowy: ciepłe mleko, drożdże, cukier, 1 łyżeczka mąki.
Odstawiamy w ciepłe miejsce i czekamy aż wyrośnie.
Masło roztapiamy i czekamy aż wystygnie.
Dodajemy resztę składników i wyrabiamy ciasto.
Kawałki ciasta rozwałkowujemy i owijamy parówki (możemy też dodać plasterek sera żółtego).
Pieczemy aż ciasto się zarumieni.
Podajemy z keczupem lub surówką.
Ciasto starcza na ok. 10 parówek.
Odstawiamy w ciepłe miejsce i czekamy aż wyrośnie.
Masło roztapiamy i czekamy aż wystygnie.
Dodajemy resztę składników i wyrabiamy ciasto.
Kawałki ciasta rozwałkowujemy i owijamy parówki (możemy też dodać plasterek sera żółtego).
Pieczemy aż ciasto się zarumieni.
Podajemy z keczupem lub surówką.
Ciasto starcza na ok. 10 parówek.