aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Parówki w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Bardzo dobre parówki na obiad idealne!

Parówki w cieście

Składniki:

Parówki w cieście

 

Sposób przygotowania:

Parówki w cieście
Ziemniaki myjemy, obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Chłodzimy i przepuszczamy przez praskę lub maszynkę do mielenia mięsa. Dodajemy do nich mąkę ziemniaczaną, całe jajko i sól do smaku. Wyrabiamy gładką masę jak na kluski śląskie. Dzielimy ją na pięć równych części i formułujemy rulon a w środku robimy otwór ręką i wkładamy do niego parówkę, masę tak formujemy, aby całą parówkę zakryło i nie było jej widać. Parówki smażymy na rozgrzanym oleju na złocisty kolorek.

Tagi:

jajko jajka