jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Parówki w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybko znikają ze stołu - rewelacja

Parówki w cieście

Składniki:

Parówki w cieście

 

  • 60 dag parówek cienkich
  • 2 jajka - białka na pianę
  • 6 łyżek mleka
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 100 ml oleju do smażenia
  • pieprz
  • sos pomidorowy
  • przyprawa do zup Vegeta

Sposób przygotowania:

Parówki w cieście
Parówki przekroić na połowę.

Żółtka połączyć z mlekiem i 4 łyżkami wody.

Cały czas mieszając wsypywać mąkę.

Delikatnie połaczyć z pianą z białek i natką pietruszki.

Doprawić z Vegetą i pieprzem.

Kawałki parówek zanurzać w cieście i smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.

Podawać gorące z sosem pomidorowym.