Sposób przygotowania:
Parówki w warzywach
Makaron ugotować w lekko posolonej wodzie do średniej miękkości. Podczas gotowania do makaronu dać jedną łyżkę oleju, żeby nie przyklejał się do siebie. Ugotowany makaron odcedzić i ułożyć w naczyniu żaroodpornym, który najpierw trzeba posmarować margaryną. Białe części pora bardzo dokładnie oczyścić i pokroić w nieduże paseczki. Pomidory sparzyć gorącą wodą, obrać ze skórki i pokroić w dużą kostkę. Z parówek zdjąć osłonki i pokroić je na plasterki. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć por i pomidory, a następnie dodać również pokrojoną parówkę i całość poddusić. Do składników dodać również umytą i drobno posiekaną natkę pietruszki. Całość doprawić do smaku pieprzem oraz solą i dobrze wymieszać. Makaron polać zrobionym sosem z parówek. Całość posypać startym na tarce serem żółtym. Zapiekankę zapiec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 25- 30 minut.