katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Zupa pomidorowa z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna zupa na kości z dodatkiem papryki. Smakuje dobrze zarówno z ryżem jak i podana z makaronem.

Zupa pomidorowa z papryką

Składniki:

Zupa pomidorowa z papryką

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa z papryką
Kość można przekroić,opłukać, zalać w garnku wodą i postawić do gotowania. Czosnek obrać drobno pokroić i podsmażyć na odrobinie oleju albo masła i wrzucić do zupy. 

Dodać obraną i umytą marchew oraz przyprawy. Paprykę oczyścić i dodać połowę papryki w całości do zupy(można pokroić na mniejsze kawałki). dodać przygotowany por i natkę pietruszki.

Gotować aż mięso zacznie odchodzić od kości. Mięso wyjąć i część przypraw.

Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku. 

Na koniec dodać 1 lub 2 łyżki śmietany. 

Podawać z makaronem.