Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa z papryką
Kość można przekroić,opłukać, zalać w garnku wodą i postawić do gotowania. Czosnek obrać drobno pokroić i podsmażyć na odrobinie oleju albo masła i wrzucić do zupy.
Dodać obraną i umytą marchew oraz przyprawy. Paprykę oczyścić i dodać połowę papryki w całości do zupy(można pokroić na mniejsze kawałki). dodać przygotowany por i natkę pietruszki.
Gotować aż mięso zacznie odchodzić od kości. Mięso wyjąć i część przypraw.
Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku.
Na koniec dodać 1 lub 2 łyżki śmietany.
Podawać z makaronem.
Dodać obraną i umytą marchew oraz przyprawy. Paprykę oczyścić i dodać połowę papryki w całości do zupy(można pokroić na mniejsze kawałki). dodać przygotowany por i natkę pietruszki.
Gotować aż mięso zacznie odchodzić od kości. Mięso wyjąć i część przypraw.
Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku.
Na koniec dodać 1 lub 2 łyżki śmietany.
Podawać z makaronem.